Tai-Pan - James Clavell

Romanul Tai-Pan a fost publicat în 1966. Acțiunea se desfășoară în 1841 pe fondul dezvoltării companiilor maritime, europene și americane, în Asia și al înființării orașului Hong Kong. Este o acțiune complexă, cu intrigi complicate și numeroase personaje.

Personajul principal este Dirk Struan, conducătorul companiei Struan, cea mai mare companie din Extremul Orient. E un personaj controversat, un conducător respectat și un adversar de temut. Știe să manipuleze oamenii și să întoarcă situațiile în favoarea lui. Astfel, reușește să atragă de partea lui atât liderii chinezi, cât și conducătorii administrației britanice din China. De aceea a fost numit Tai-Pan, care în chineză înseamnă șef-suprem, și i se spunea că are un  joss nemaiîntâlnit, „cuvânt chinezesc ce înseamnă și șansă, și soartă, și Dumnezeu, și diavol, toate la un loc.

VreauSăDonez

Dacă vrei să sprijini cultura alături de Clubul de Lectură, donând una sau mai multe cărți, o poți face trimițând un e-mail la adresa: clubuldelectura@yahoo.com cu datele tale și titlurile de care ești dispus să te desparți, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Contact

Nume

E-mail *

Mesaj *